Jak se 3 hodiny čeká na nejlevnější restauraci s oceněním 1 Michelinské *!

11. listopadu 2012 v 17:15 | Kwítko |  Hong Kong
Ano.. byla jsem tam....
Ano... jedla jsem tam...
Ano... opravdu si to tu hvězdičku zaslouží!!!

1) cena je stejná jak v průmrných místních restaracích
2) ta chuť! to se nedá srovnat! to je prostě dokonalé!!
3) na nic si nehrajou..žádné nóóóbl a "fancy" ale naopak! Pěkně místní a tradiční!
4) hrozně příjemní!
...
A teď ve zkratce o co teda jde...

Měla jsem volnou neděli, (jupííí včera jsem dokončila poslední esej na "false consciousness" a teď až na finals nemám nic) no a tak mi nasali kámoši jestli se k nim nepřidám, že chtějí jít do "té populární restaurace, kde čekáš hodiny než se dostaneš na řadu"... Tak jsem si řekla, že "ti chlapi zase přehánějí" a tak sem šla... Přece jen restaurace je to fakt populární, ale nějak jsem nezjišťovala co je za tím (myslela jsem že je to prostě jako Mr Wong)...

Sraz jsme měli už v 10ráno (na oběd! nechápala jsem proč, ale mlčky šoupala nohama a došla)... my pak společně došli k oné slavné restauraci (TIM HO WAN se jmenuje, TADY se můžete podívat, že je to vítěz mezi restauracemi v HK a dokonce to vyhrálo ocenění 4,5* z tripadvisoru!) no a já si pomyslela, že ti chlapi asi tentokrát nepřeháněli... v těch 10ráno, tam stálo asi 10lidí VENKU před restaurací... a tak sem si řekla "mohlo být hůř..." a taky bylo...
Dostali jsme čekající lístek s číslem 62, a zrovna někdo vycházel a nám přišlo že volali číslo 50... (já - optimista - sem si zase povzdechla, že přece jen to na 2hodiny nebude)... pak nám ale došlo, že volali číslo 15!!!!!!!
a těch 10lidí co tam čeká, je jen třetina z těch co jsou opravdu před námi...
bylo nám řečeno, že čekací lhůta je teď 2 hodiny.. tak jsme si udělali kolečko kolem Mong Koku a po půl hodině došli zpět... k našemu překvapení už přestali přijímat lidi. Řekli, že ti co nemají čísla ať přijdou o půl čtvrté, zjistit jestli náhodou není ještě místo :-D
po dvou hodinách jsem si přestala stěžovat

pak jsem začala doufat

pak jsemm přestala být optimista

...

naštěstí, po 3 hodinách nás zavolali!!!!!


a teď, vysvětlovací pauza...
Dim Sum (druh jídla na který se tato restaurace specializuje) je typický čínský způsob podávání jídla nebo jídla samotného, jsou to různé knedlíčky, a různé speciality (viz fotky) ve speciálních bambusových miskách, dělané na páře, a hlavně vždy dostanete jen 3-4 kousky, o to se podělíte ve skupině... není to jedno velké jídlo ale naopak mnoho drobných zákusků a je to straaaašně dobréééé!!!!

Michelin hvězdičky to je ocenění, které se dává za výtečnou kvalitu jídla. V česku např. mají jen 2 restaurace takové ocenění... je to tak hotely (1*-5*) a je to orpavdu vzácné a takové restaurace jsou většinou extra drahé!!


zpět k příběhu...

dostali jsme se dovnitř... a jedli a jedli a jedli a jedli a jedli a jedli......

a jedli

a jedli .... a bylo to úžasné!


nakonec jsme platili 217HDK dohromady, tj 70HDK každý (150kč) což mi příjde jako suprová cena!

Takže tam určitě brzy zas přijdu.. příště ale příjdu dřív ať nemusím tak dlouho čekat! Čím se blíží hodina obědová tím více lidí přichází v naději,že si tam dá oběd!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama